Caută în site

Cetatea de la Piatra Roşie

Stânca Pietrei Roşii, ascunsă între munţi, a atras încă din secolul al XIX-lea atenţia erudiţilor şi a amatorilor de antichităţi, care menţionează obiecte antice şi ruine, dar şi lăcomia căutătorilor de comori.

Cetatea de la Piatra Roşie se află în sectorul de vest al Munţilor Orăştiei şi face parte din ansamblul de fortificaţii şi aşezări care formează zona centrală al Regatului Dac din secolele I a. Chr.- I p. Chr. De asemenea, cetatea se află pe cuprinsul Parcului Natural Grădiştea de Munte – Cioclovina.

Fortăreaţa a fost construită pe o stâncă proeminentă, flancată de două văi. Singurul acces înspre incintă este un drum tăiat în stâncă şi supravegheat de turnuri. Amplasamentul, ales la sfârşitul celei de-a doua epoci a fierului, adaugă elementelor defensive artificiale o remarcabilă apărare naturală.

S-a accentuat uneori caracterul militar preponderent al fortificaţiei şi absenţa unei aşezări civile, însă este posibilă schimbarea acestei imagini pe viitor. (sursa: www.cetati-dacice.ro)

Informații multiple asupra Cetății de la Piatra Roşie puteți consulta din diverse surse externe:

Informații asupra traseului:

Leave a comment

Protected by Webpro.ro