Caută în site

Staţiunea Parâng

Stațiunea Parâng este localizată la o altitudine de aproximativ 1800 metri, în partea estica a Defileului Jiului, la o distanță de aproximativ 5 km de Petroșani, în Munții Parâng, al căror potențial turistic este deosebit de mare. Această locație a devenit în ultimii ani din ce în ce mai cunoscută în rândul turiștilor, în special iubitori ai sporturilor de iarnă, datorită prezentei pârtiilor moderne de care dispune.

Începând cu anul 2009, Stațiunea Parâng a fost atestata ca stațiune turistică de interes national. Există locuri de cazare în cabane turistice iar accesul se realizează din Petroșani până la baza telescaunului, al doilea ca lungime din țară.

În sezonul cald există numeroase trasee marcate care duc la atracțiile din Parâng: crestele munților, lacurile glaciare, Rezervația Geologică și Botanică Calcescu. În sezonul rece cele 9 pârtii de schi amenajate și omologate, cu diferite grade de dificultate, reprezintă distracția favorită a turiștilor. Ele sunt dotate cu telescaun, teleschi și instalații de nocturnă.

Informații asupra stațiunii puteți consulta din diverse surse externe:

Protected by Webpro.ro