Caută în site

Parcul de aventură Râușor

Parcul de aventură Râuşor este amplasat prin brazii din fata centrului Salvamont şi este locul unde vă puteţi oferi câteva zeci de minute de distracţie la înălţime. Traseele sunt de diferite grade de dificultate, iar la parcurgerea lor sunteţi asistaţi de un salvamontist, care va asigura şi echipamentul de siguranţă.

Cei dornici să obţină o porţie bună de adrenalină, urmată de un vin cald şi, eventual, un somn bun, pot face o plimbare până la Râuşor. Nu e nici foarte departe, drumul e în întregime asfaltat, iar aerul e total diferit de cel din oraş. Trebuie să ai doar un pic de curaj, multă voinţă şi, mai ales, trebuie să respecţi cele câteva reguli de bază pe care ţi le spune, înainte de a te lansa în mica aventură, supraveghetorul traseului.

Traseul suspendat a fost realizat într-o manieră „eco”, fără niciun cui. Lupta cu propriul simţ al echilibrului, cu propria-ţi frică şi cu dorinţa ta de a merge până la finish începe cu un „pod indian”, pe care bucăţile de scândură sunt foarte rare şi întrerupte de o bârnă de patru metri pusă perpendiculat pe scânduri, la mijloc. Urmează butucii suspendaţi care se balansează sub tine la cea mai mică mişcare. Trebuie să nu uiţi să muţi peste îmbinările cablurilor „carabinierele” celor două cabluri de asigurare care sunt prinse de ham. Mai departe trebuie să mergi pe bârne suspendate, şi ele destul de „instabile”. Pare mai uşor „şarpele” format din bucăţi de lemn puse în zig-zag, iar plimbarea de pe „plasa de pescar” pare şi ea floare la ureche. Bârna prinsă între doi brazi, lungă şi destul de îngustă, te face să le judeci cu totul altfel pe gimnastele care se dau peste cap, la propriu, pe o asemenea suprafaţă şi se-ntâmplă să mai şi rateze. Mai întâi însă trebuie să urci şi să cobori pe plasa marinărească verticală, şi să treci pe „leagănele” care duc spre bârnă. Seria de inele suspendate la mai bine de patru metri înălţime îţi pune bicepşii serios la lucru. Sforile care sunt prinse în formă de „U” din următoarea etapă a traseului te pun din nou la mare încercare, însă parcă nu sunt atât de instabile precum „leagănele”. Spre final, două cabluri puse paralel în plan vertical scot şi ultima picătură de energie din tine. Dacă ajungi aproape de finish eşti răsplătit cu o coborâre pe o tiroliană care te forţează să eliberezi măcar un strigăt şi te readuce aproape de punctul de plecare al traseului. Există şi un traseu special pentru cei mici. Se vor bucura de el nespus, mai ales dacă fac parte din categoria celor neastâmpăraţi.

Mai multe informaţii asupra Parcului de aventură Râuşor puteţi consulta în diverse surse externe:

Protected by Webpro.ro