Caută în site

Noaptea muzeelor

Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg, sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai – Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM).

În anii trecuți vizitatorii au putut să petreacă “Noaptea Muzeelor” la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) din Deva și în celelate secții din județ. La Deva deschiderea festivă a fost marcată cu trei salve de tun, după care cavalerii medievali, domniţele, vajnicii daci, curajoşi scutieri şi arcaşii s-au încolonat şi au mărşăluit până în centrul oraşului, pentru a anunţa evenimentul.

În fiecare an au loc parade militare şi lupte dacice şi romane, jocuri şi concursuri interactive cu publicul inclusiv premierea câştigătorilor, ateliere meşteşugăreşti, concerte și piese de teatru.

Mai multe informații puteți găsi pe:

 

Protected by Webpro.ro