Caută în site

Festivalul Pădurenilor

Festivalul Pădurenilor “Drăgan Muntean” are loc în fiecare an în ultima duminică din luna august, în satul Poienița Voinii, com. Bunila. Festivalul are loc în memoria solistului de muzică populară al Ținutului Pădurenilor – Drăgan Muntean.

An de an iubitorii de folclor și tradiții populare sunt așteptați cu mare drag la Sărbatoarea Pădurenilor din Poienița Voinii. Pădurenii sărbatoresc așa cum se cuvine și organizează pentru oaspeții lor Festivalul Pădurenilor „Drăgan Muntean”, în cadrul căruia au loc spectacole folclorice unde evoluează interpreți consacrați de muzică populară.

Festivalul Pădurenilor este o manifestare iniţiată de către Drăgan Muntean, în urmă cu mulți ani. Acesta a creat Festivalul Pădurenilor, adunând toți artiștii din zonă într-un singur loc, două zile pe an. De atunci, în fiecare lună august, sărbătoarea pădurenilor este la mare cautare: mii de oameni se adună pe Dealul Cornetului, să se bucure de cântece populare adevărate. A ramas unul dintre puținele festivaluri de folclor autentic din tară.

 

 

Leave a comment

Protected by Webpro.ro