Caută în site

Complex de agrement – Lacul Cinciş

Lacul de acumulare Cinciș este situat în Munții Poiana Ruscă la 10 km de Municipiul Hunedoara. Lacul Cincis ascunde legende și povești spuse de localnici cu patimă.  Satul ce datează încă din anul 1300, a fost strămutat în 1962, când apele Lacului Cincis au acoperit vechea vatră, sat în care se gasea și o biserică, monument istoric ce data din anul 1448. Cand nivelul apelor este scazut, în coada barajului se mai vad înca ruinele fostei biserici a satului Cinciș.

Este o zonă de agrement căutată de turisti, mai ales pe perioada verii.  Misterios si pitoresc, acest lac de acumulare te cucereste iar liniștea și peisjul din jur asigură un loc ideal de relaxare. Există o gamă largă de posibilități de recreere și de odihnă: înot, schi nautic, concursuri de popice, întreceri sportive, pescuit, drumeții, etc.

Țărmul nordic al lacului este alcătuit din plaje, în timp ce țărmul sudic este alcătuit din dealuri și păduri. În jurul lacului sunt 2 camping-uri, 3 moteluri și mai multe pensiuni, numeroase vile (particulare sau destinate turiștilor) etc.

Obiective turistice din zonă: Castelul Corvinilor,  Cetatea Devei, Castelul Magna Curia, parcul de distracţii Aquland din Deva, Mănăstirea Prislop, Biserica Sfântului Nicolae de la Densuş, Rezervaţia de zimbri de la Hațeg.

Mai multe informații puteți găsi în diverse surse externe:

Protected by Webpro.ro