Caută în site

Staţiunea Râuşor

Stațiunea Râușor se află pe versanții nordici ai Masivului Retezat la altitudine de 1250 metri, în Parcul Național Retezat, primul de acest gen din România, recunoscut încă din anul 1935. Este o destinație montană deosebit de frumoasă și nu foarte aglomerată și un punct de acces în parcul național.

La Râușor se ajunge pe un drum asfaltat, bine întreținut în toate anotimpurile. Accesul se poate face pe drumul care merge din Hațeg la Caransebeș, spre comuna Râul de Mori. La câteva sute de metri de localitatea Cârnic, turiștii pot vedea indicatoare cu „Complex alpin Râușor”, iar după aproximativ 20 de kilometri se ajunge în stațiune.
Zona Râușor este un punct de plecare pentru traseele ce împânzesc masivul Retezat. Astfel de aici se poate pleca spre: Vf. Retezat, Cabana Pietrele, Lacul Bucura, Culmea Lolaia, Taul Stevia. Aceste trasee sunt cu diferite grade de dificultate, pentru toate vârstele. Mai mult, taberele de copii ce se realizează pe parcursul verii au la dispoziție „Cărarea curioșilor”, un traseu educativ prevăzut cu panouri informative și țăruși numerotați.
În stațiune există un parc de aventură, construit pe arborii din apropierea cabanei Salvamontului. De asemenea un perete de escaladă este pregătit pentru temerari, sub atenta supraveghere a salvamonților.

Pe perioada de iarnă principala atracție este pârtia. În stațiune se poate închiria echipament de schi iar pârtia este dotată cu teleschi.

Informații asupra stațiunii puteți consulta din diverse surse externe:

Protected by Webpro.ro