Caută în site

Galeria de Artă „Forma” – Deva

Galeria de Artă “Forma” din Deva a funcţionat iniţial în Piaţa Victoriei, din centrul oraşului, iar de câţiva ani şi-a schimbat locaţia pe Bulevardul Decebal.

Galeria găzduieşte în fiecare an zeci de expoziţii – personale sau de grup. Expune atât creaţiile semnate de membrii Filialei Deva a Uniunii Artiştilor Plastici din România, dar şi ale altor artişti plastici, sculptori, pictori, ceramişti sau fotografi, din ţară şi din străinătate. În plus, este şi o platformă de promovare a studenţilor de la universităţile de profil.

În fiecare an, în luna decembrie, pe simezele Galeriei de Artă “Forma” sunt expuse lucrări ale artiştilor plastici hunedoreni, în cadrul Salonului de Iarnă, devenit deja o tradiţie. Anul acesta, publicul iubitor de artă este invitat, timp de o lună, la un altfel de salon – un salon aniversar: Filiala Deva a UAP sărbătoreşte 55 de ani de la constituirea sub formă de organizaţie.

Uniunea Artiştilor Plastici din România este o organizaţie profesională a artiştilor plastici, o organizaţie neguvernamentală, apolitică, fără scop lucrativ sau patrimonial. Ea reprezintă interesele profesionale şi sociale ale membrilor săi şi activează pentru respectarea principiului libertăţii creaţiei, a libertăţii de exprimare a gândirii creatoare, opţiunilor şi orientărilor estetice, egalităţii în drepturi, precum şi al solidarităţii morale, civice şi sociale a membrilor săi ocrotind dezvoltarea personalităţii creatoare a artistului plastic în folosul individului şi al societăţii.

Filiala Deva a UAP are în prezent 36 de membri – artişti plastici din mai multe zone ale judeţului. În paralel cu organizarea de expoziţii, UAP Filiala Deva editează revista “Forma”, o publicaţie trimestrială, cu o grafică de excepţie şi un conţinut de peste 140 de pagini.

Povestea Galeriei de Artă “Forma” a început de mult, cu vernisajul primei expoziţii, şi se scrie în continuare, cu fiecare manifestare, cu fiecare expoziţie, cu fiecare artist.

Adresa: Deva, bd. Decebal , bl. 8 et parter

email: uapdeva@yahoo.com

Mai multe informații puteți consulta din surse externe:

Protected by Webpro.ro