Caută în site

Orașe înfrățite

ARRAS
Înfrățirea cu Arass (la șobolani, din cauză că are foarte multe catacombe în clădirile vechi – care au rezistat în timpul sec.17-18)a avut loc în data de 21 iunie 1998 . Orașul Arras se află în nordul Franței, în regiunea Artois, are o populație de aproximativ 50.000 de locuitori.

CHERBOURG – OCTEVILLE
Începând din anul 1996, s-au organizat schimburi cu caracter umanitar în beneficiul municipiului Deva și a cetățenilor săi, cu sprijinul orașului Cherbourg – Octeville. Aceste legături s-au aprofundat în decursul anilor și astfel înfrațirea cu orașul Cherbourg – Octeville s-a realizat în vara anului 2004.
Cherbourg – Octeville este oraș – port la Marea Mânecii (aici a avut ultima escală a Titanicului înainte să plece spre America).
Orașul Cherbourg – Octevile, cu o populație de 44.108 locuitori este oraș reședință a unei Comunități Urbane de peste 90.000 locuitori, a 2-a aglomerare urbană a Normandiei, după Caen.

SZIGETVAR
Szigetvar este un orășel cu doar 12.000 de locuitori, situat la aproximativ 30 km vest de orasul Pecs (Ungaria). Are o istorie bogată, cea mai cunoscută fiind lupta dintre forțele de apărare ale Regatului Ungariei și armata turcă, condusă de Sultanul Suleiman cel Magnific, din 1566. Importanța orașului ca o puternică fortăreață a crescut pe măsură ce armata turcă înainta tot mai mult spre interiorul țării.

Szigetvar este un oraș frumos, liniștit, predomină casele.

YAHCHENG
-Provincia Jiangsu, 120.000 locuitori
-Rezervația Naturală Nationala Yancheng (aparține municipalității Yancheng) la aproximativ 40 km de centru orasului Yahncheng, pe coasta Mării Galbene – 280.000 de hectare, aproximativ 50.000 de vizitatori anual.

Periodic delegații ale orașelor înfrățite realizează vizite reciproce; aceste reuniuni au ca obiectiv principal stabilirea progresului înregistrat în proiectele programate și definirea noilor orientări în perspectiva aprofundării acestor înfrățiri.

Protected by Webpro.ro