Caută în site

Cascada Lolaia

Cascada Lolaia este o atracţie naturală spectaculoasă situată la 1050 metri altitudine în partea de nord a parcului şi este accesibilă pentru vizitare tot timpul anului prin locul numit Cîrnic. Pe aici intră 90% dintre turiştii care vizitează anual parcul. Cei mai mulţi dintre aceştia nu cunosc că o abatere de la traseu de numai 5 minute le-ar putea aduce în cale frumuseţea deosebită a acestei cascade al cărei potenţial ecoturistic era compromis de modul în care obiectivul era semnalizat şi pus în valoare.

Turiştii pot ajunge la cascadă cu trenul până la gara Ohaba de sub Piatră sau Subcetate. De acolo există microbuze care duc către Cîrnic. Accesul auto este permis tot timpul anului până la Cîrnic. De aici mai sunt de mers doar 20 de minute pe jos până la cascadă.

Pentru turiştii experimentaţi Agent Green şi APNR au amenajat anul trecut poteca tematică ”Calea Lupilor”, un traseu ceva mai dificil, dar deosebit de spectaculos ce poate fi parcurs în 11 ore şi care străbate întreg parcul de la sud la nord, cu pornire de la Cheile Buţii (Sud) şi sosire la Cîrnic (nord).

Mai multe informații puteți consulta din diverse surse externe:
Protected by Webpro.ro